Mipa Tih Hur Dan


(He thu hi misual. Mipa hmangaihna chu thluak-ah, hmeichhe hmangaihna chu thinlung ah a ni daih. Mihring mize hriat dan Mipa ngainat zawng hmeichhia🙂 - Duration:. Mipa hman chi Viagra nen a siam dan phung chu a inang tlangpui. Nikhat chu ka mipa hmuhtawh a zawng a hmeltha ka lo tih ber mai leh ka lo star ruk em em thin hian min lo bem ta tlat mai, ka chhan loh chuan ka ui ve tho si a, ka chhan lah in pawngsual tawh ka ni tih a hria ang tih ka hlau bawk si, thlakhat zet min bem hnu chuan ka thiante zawng zawng in duh tur a min nawr na ana bawk nen ka chhangve ta hram. Chhungkaw hausa lo tak anni tih pawh a hailo a. He mi avanga inbox zui. A tirah chuan sualna an nei lo a, Pathian hriat theihna fel tak an nei. a tih rual a chu Sex video a Zualihmel ka hmu ta mai chu ka ngaithiamlo kher maia mipa hmel erawh a lang ve loZuali hmel rawn lang zauh zauh chu ka en tha ngam ngang lova,saruak ngalngat achutiang tehhrep a a che chhuak ta mai chuan min tina ngawih ngawihkhumlaizawl a tu mipa in emaw a duh duh a a ching let ka hmuh chuan ka puakkeh. Kerala kut pui Onam chu kan lo thleng leh ta reng mia. News in atarlan dan in Chinese nu pakhat chuan ama hrin fanu ngei thla 19 lek a upa chu China ram pawisa Yuan 500000 ( Mipa a nih lo vangin a pa thinhrim chuan Acid a theh January 31, 2019 adminmizopost 0. Ram pui ṭhiat a lo neih hun lai kha chuan hmeichhe hna leh mipa hna kha kan thliar hrang ṭ hin ngei mai a, ṭ awngkamah pawh ‘Hmeichhe awm nem’ tih kan nei a ni. Israel sipaite thiltih avang hian chhungkaw 17 chu chenna nei loin an awm a, an zingah hian naupang 11 an tel tih Mansour chuan a sawi bawk. A takin a la phawk lova. tak takin a he video hi chawngkhum dan tlang huat loh a ni a,in tihhlimna 7 years ago. Hun vawng dik lo. sexual assault chungchangah mipa dang pathumin kevin spacey chungchang an sawi chhuak leh Hmeichhia chu nise a zia deuh, mipain hur herh kawnga puh nih chu a nuam vak lo ang. Kei ni khawte daikilkawma khawsa ve mai tan chuan 'a va mak ve' tih leh 'ka awih lo' tih mai palh awl tak a ni. Hmanni lawkah puh a ni a, tunah midang pathumin Kevin Spacey chu an rawn puh ve leh ta. A mipa zawk chu a hmel en chuan tlangval a ni tawh lo tih a hriat theih a. A bik takin Aizawl khawlai han fang ila, tlangval rual, thian ho panga vel hi rawn kal ta se, an sam tih dan (Hair Style) a in ang lo vek ang. Ni rei arial lova, Ni 3 atanga ni 7 chhung leka mawngbawr nalh tak neih leh, hnute puar […]. An hre lo chhiava a ni. Vaihlo kan tih ah hian chemical chi hrang hrang 7000 chuang a awm a chung zinga 70 chuang chuan cancer hi a thlen thei a ni. Tichuan, inpawl chakna nei thei tura inchei thiam leh inhip tawn thiam a tul hle a ni. Loading Unsubscribe from Khawlbawm? Mihring mize hriat dan - A tlangpui chauh a ni - Duration: 4:08. Mipa leh hmeichhia zawng zawng hian kan nihna hi chu hrethei theuh ila engkim mai hi kan changkang sawt tur ani. Mizo Hnam Dan- (Thilmak thenkhat) Posted by Hmelthatea David on 3:30:00 PM Mizo te hi kan ramah Christian-na a rawn luh hnu hi chuan kan thang chak khawp mai, kan sakhua kan hnawla, sakhaw thar kan bawha, kan silhfen kan paiha, sap leh vai silhfen kan in bela, kan khawtlang leh kan hawiher te a danglam zo ta. Mak - Hmeichhe hmingchhiatna a ngaih a ni, Mipa in a nupui maka a then duh chuan, a man bat zawng zawng nen a pe vek tur a ni. com ah kum 2006 a saptawng a post ka haichhuak a, ka duh lutuk a duh dan dan in ka her kual a, ka rawn chhuanglum leh mai mai a ni e. Keini, a nu leh pa-te chuan eng han sawipui leh tihtheih nei chuang lo vin thil kal dan chu kan thlir ta ringawt mai a. Thi engpawh ti ila, dan hmanga tih/chinfel hi a fin thlak a, a hnua buai leh zelna tur min pumpelhtir thin a ni. Mahse thlahtubul chhuinaah chuan mipa chi zel chauh hi chhui thin a nih avang leh a Hnam kengtu chu mipa Hnam zel hi a ni tih erawh kan hriat chian a tha e. Mipa ho chuan tui in cheng nghal deuh vek anga, a hmuh laiin tui chu i cheng tur a ni a, a rin ngam turin i cheng thiam a ni tih lantir la, 'Mihur tuihleuh' taksa dang pil veka mawng tih lan zeuh zeuh ang chi kha chu ti tel kher lo la. Engpawhnise, he Lehkhabu-ah hi chuan 'Injecting Drug Users' (IDUs), tih hi National AIDS Control Program lama an hman dan nen a inan. Chutih lai chuan a hming hi sâp tawngin “Baptist Men’s Fellowship” tih a ni a, a lam a har deuh avangin 1983-ah “Baptist Mipa Pawl” tia thlak a ni. Chhungkuaa pa dinhmun hi a pawimawh hle a, pa nei tawh lo chhungkuate hian an hre chiang zual awm e. Thuruk: Inringtawk rih lo mah la ngil taka din leh hawi her zir la, tilui rawh. 26 Chûng avâng chuan a ni Pathianin zahthlâk taka an hur phalin a hawisan tâk ni; an hmeichhiate chu an awm dân phung pêlin an khawsa a; 27 an mipate lah hmeichhe hman dân pangngai bânsanin, hurin an inît tawn a, mipa leh mipa mawi lo takin an khawsa a. Khawtual nula zinga chepawlawh deuh an hriat an hrem dan chu 'Zawn/Mihur Zawn [9] ' an ti a, tunlaia 'pawngsual rawn' kan tih nen hian a danglam awm lo ve. Mipa Lumettu Pawl thuchhuah tarlan danin, pawl pathumte inrâwn khawm hnua lu meh man an bithliah dan chu - simple haircut-ah Rs. Hmeichhe tisa chakna leh mipa tisa chakna bulthum inanglo lutuk hi a ngaihna reng reng ka hre theilo. Kawngkharah chuan a tlawh chhuak hlawm chhuak ta tawp a. Biate te nen inlaichinna kan neih avang hian Khawlhring te chu Hmar in ni e an lo tih phah ta niin a lang. member bial vawngtute kan in enfiah a \ha 7. Mipa leh hmeichhia a awm tih pawh an la hre thiam lo. Hmeichhia pawh zahawm tak in. Dep dep dep Posted on July 2, 2017 by Mizo Archive Thenawmpa Pa Nghiha chu zan lamah a in hnem deuh tih hriat zet hian pawr phingphengin arawn lut a, "Chawimawina kan nei dawn a, rawn kal ve rawh aw, lo insiam la ka rawn sawm ang che," tih leh chhuah a rual nghal. Hetiang mipa hi an awm tih i hria em????😱😱😱 Khawlbawm. Mizorama Catholic Kohhran pawh, an inkhawm hruai dan liturgical hle mah se, kawng tam takah chuan pentecostal ziarâng an la nasa ve sâwt viau a nia. Hmanni lawkah puh a ni a, tunah midang pathumin Kevin Spacey chu an rawn puh ve leh ta. Kawrtawng hak an ching a, Hemi hnu hian Mipa in an veng a, Hmeichhia in an bih ta a, kawrchei leh puancheite an nei chho ta a ni. A aw nena he hla inhmeh lutuk hi chu an tisual emaw tih tur a ni. Blue film en thin mipate chuan an hmeichhe mutpuite chu nuam tia rum vak vak tur te, a vawrtawp thleng thuai tur ten an beisei fo bawk. Israel sipaite thiltih avang hian chhungkaw 17 chu chenna nei loin an awm a, an zingah hian naupang 11 an tel tih Mansour chuan a sawi bawk. Mahni inringtawk lo mi a hriat chian theih em em bawk. E Parry chuan ziakin a lo dah tan a. Tin, bung leh chang neilo mahse tunkum Krismas hma chu khum laizawl ah mipa hian chetthat zan ka hmu tawh mai mai dawnlo tih pawh ka chiang kher mai. Mizo hmeichhiate hian inchei dan mawi tawk hriat a tul a, Mizo nula chu chhungril nun chhuan tham nei a ni tur. Kalkawng erawh en chiang hmasa ila chu ka hliam lo tur le! Pawl 3 a kan zirlai kha tun thlengin a lo la dik reng a ni tih a lan chian tir bawk. Mipa Tih Hur Dan. pdf), Text File (. A pawimawh lai chu lam dan leh a hmun nen dress chu a inhmeh em tih hi a ni. BUNG - 2 MIZO KHAWTLANG INAWP DAN Chang 3 KHUA LEH A MI CHENGTE Mizo te hi pi leh pute hun a\ang tawha. com, resavings. Milem bia chi hrang hrangten an pathian biakna atan halral thilhlan an tih dan theuhin an ti (perform) thin a. 1) A hming : He Dan hi Mizo Hnam Dan a ni. A pu (Saikhuma) ang bawkin, “Lalpa’n a ti” tih tawngkam a rawn hmang a ni ber. Jehova chuan a mite kaihruai tûrin mi ṭhenkhat hmang mah se, ani chu a mite Kaihruaitu a lo ni ṭhîn a, tûnah pawh a la ni reng tih kan hria ang. Mizo hmeichhiate hian inchei dan mawi tawk hriat a tul. From 4b19855092638c788f4f165a12873029352f3172 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Adam Moore Date: Wed, 13 Apr 2011 11:08:16 -0700 Subject: [PATCH] Added 2. Neymar chuan FIFA World Cup-ah khan a nat der dan kha a uar mah mah tih thu sawiin, Russia rama beisei a phak loh hnuah mi thar a nih tawh tur thu a sawi. I still believe in you hian bul tran thung ila. School ah Mizo tawng thiam i kawm ziah dawn nia, Mizo tawng i thiam lo a, a buaithlak em mai ka ti a. Heng hi tun hunah hian tih ve ngei ngei tura ngaih tur a ni lo vang, a hunlai mite nun phung a ni miau va. Bandipore district-a chenna in pakhatah mifirfiak pahnih an tawmru tih sipai te hriattir an nih hnuah sipaite hian Ningani tlai a\ang khan luh chhuah tumin an bei a, mifirfiakte hian an inkhuarna inah hian he mipa naupang, Aatif leh civil mi pahnih dang an hreng a, India sipaite'n he building rawp tawh tak hi an tih chhiat hnuah mifiakte pahnih te hi kahhlum an ni a, mipa naupang ruang hi. Rite-a : Mi tih dàn tho alawm. Mau samkhuih, Thim kual, Dawhkilh - Hnam dang thil siam an hman hma chuan, an sam chei nan leh enkawl nan an hmang. Mizo ten a kan hman tum dan thankhat te. Anilo ti tur banphar rawh se ti ila 30% vel chu mihring pangngai zingah ah hian an awm a rinawm chauh bawk. _ _Hmeichhiain nuam taka Sex an hman theihna tur ngaihtuahin hetiang damdawi hi an ei fo thin. Khawi lam nge an pan ang tih ngaihtuah awm takin chu hmeichhia chuan a Taxi hman 'than' tak bulah a thu mek bawk a. Kannur lam a kan engg zirlai Sawmtea leh MSa te chuan Trivandrum ah hun hmang tur in an lo chhuk thla tawh a. Kan nula ho hi Vairamah leh ram pawn an thlen hian an Mizo-na a dal telh telh a, kan nu leh pa te hriatloh hlanin hnamdang mipa an kawp a, an Flirt vel a, changkang an intive em em ringawt. Mipa leh hmeichhia hi an inngaizawng a, nitin an inbe ziah a, an inhmangaih hle. A site for Mizo culture, history, literature and images etc… Generic selectors. Ka tisual tawh lo, ka hah deuh e tih mai loh chu. He nula chhelo tak hian a bialpa tih dan zawng zawng chu a sawichhuaka mi tam takin a mah pawh an dem hial a ni. Tisa sungih ciahmi lakphak bawm (Tea bag in hot water) Fala le tlangval ngiarawk ( dating) caanah pakhat le pakhat ih mizia thei awk ding a thupi ngaingai. Mizo Tawng Hman Dan Dik Kohhran Huang Chhungah 1. Chu Pathian anna chu Adama leh. Kan theihtâwpin Nausên lo piang chu kan thinlung zawng zawngin kan làwm ang a, Amah kan fak zâwk tùr alawm. Sex Video leh Malsawmtluangi Fanai (Youth Icon 2007) Mizote rahchin apianga hrelo an awm lovang tihngam- Malsawmtluangi Fanai (Youth Icon 2007) chuan mipat hmeichhiatna sualah tlu lutin, he a video hi nasa taka thehdarh mek a ni a. 5 Mah mi khuavak cu khuathim sungah na al. chhandamtu ani tih an hai lo a. Inkhawmpui Chanchinbu Siam Thu :— MTKP Inkhawmpui kan dawl tur atan Information atan te Publicity atante, mipui in-aware na atan te chhungtina a thlawna sem turin chanchinbu hi siam tha tih a ni a. Heta kum tling a tih hi mipa kum 21 leh hmeichhia kum 18 tling chin a ni. 24) ah khan, movie en turin a sawm theih bakah, iphone pakhat a leisak bawk. Kum 1992 khan vanneihthlak takin Churanchandpur (Manipur) ah Krismas leh Kumthar hmanna hun ka nei hlauhva, a tihzia ka tiin chuta mitthi an sawngbawl dan ka mit ngeia ka hmuh a, kan Mizo hnam peng thenkhat (Duhlian tawng la hmang ngei te telin) ten mitthi ilo an sawngbawl dan hi keini, khawpuia awm inti leh hawizau inti zawkte hian entawn tur kan neiin ka hria a ni. Lal Isua neitu / mi piangthar/ ringtuten kraws kawng kan zawhna-ah hian keimahni thu te, kan duh dan te, kan tum dante hi kan dah lian fo \hìn. Sapho thinlungah chuan Vur tla leh Christmas hi a in hmeh em em mai. Hmai enkawl uluk hi hmeichhia tihah chiah kan dah fo thin. He Page ah hian PATHIAN thu nung leh Thu tha tak2te, Picture tha tak2 mi ten a an lo hlawhtlinpui. Country mipa zinga aw nalh ka tih pawl Vince Gill hi part 1 kharna atan kan hmang theks teh ang. Mipa Naupang enkawl chhohna : Mipa naupang leh Hmeichhe Naupang than chhoh dan leh an hmasawn danah hian danglamna tam tak chu awm loh mahse, heng te hi i han chhinchhiah teh ang - Mipa Naupang chu hmeichhe naupang ai chuan a che tam a, a tlan kual tam zawk a, a hmun mamawh pawh a zau zawk. Nimahsela, Pathian hnathawhpuitu, Amah zuitu tán chuan ‘Lalpa i thu nise’ kan tih ngam chin zelah Amah chu kan hnenah inlarin, kan hnenah a awm dáwn a ni. Vai mipa tam zâwk khuan an hnam inchei dan an zahpui lo va. Hmasawnna leh changkanna vek chuan hmeichhiate rilruah mipate hian mawi an lawm tih chu a rawn tuh ta zel a. Ringtu kan nih angin engtiang a lo dawn sawn tur nge tih thuilo te in kan han chhui lawk dawn a ni. 11:3) tih kan hmu a. 22 November 1963 a thlir thin ramah chuan a kal ve ta a ni. Mipa lam duhna avanga inthen an niha hmeichhia chu a pasal laka thisenpal a nih chuan, kum thum lai an inchawm tawh bawk chuan, a man zatve tlaka ngaih tur a ni a, a bak chu chang 37(1) a hmeichhe man bithliah dan chu tehnaa hmangin a zatve a pe tla tur a ni. Engpawhnise, he Lehkhabu-ah hi chuan 'Injecting Drug Users' (IDUs), tih hi National AIDS Control Program lama an hman dan nen a inan. mipa inkawp te chuan hmeichhe inkawp tuak dang an hriat ang ang te an hmelhriattir ta a. Lehkha in thawn tih hunlai te pawh kan nuih a tih zat thin khawp hi maw, nakinah chuan heng te hi kan tu leh fate chuan an la nuih ve maithei asin. 80 - 100 leh mahni ina kohin Rs. Dep dep dep Posted on July 2, 2017 by Mizo Archive Thenawmpa Pa Nghiha chu zan lamah a in hnem deuh tih hriat zet hian pawr phingphengin arawn lut a, “Chawimawina kan nei dawn a, rawn kal ve rawh aw, lo insiam la ka rawn sawm ang che,” tih leh chhuah a rual nghal. txt) or read online for free. KS zawng kual zik zik pa chan mawlh mai hi…. A hming i hria em? Jehova a m. Makeup inhnawih chu hmeichhia tihah dah la. Mipa naupang chuan hlau em em in, "Ka pu min ngaidam rawh, ka tihsual a ni, mahse thildang tih dan tur ka hriat tawh loh vang a nia, Leirawhchan a i car ka rawn vawm nachhan kha mi tumah tanpuitu ka hmuh zawh loh vang a ni" tiin ngaihdam a dil a. Nikhat chu ka mipa hmuhtawh a zawng a hmeltha ka lo tih ber mai leh ka lo star ruk em em thin hian min lo bem ta tlat mai, ka chhan loh chuan ka ui ve tho si a, ka chhan lah in pawngsual tawh ka ni tih a hria ang tih ka hlau bawk si, thlakhat zet min bem hnu chuan ka thiante zawng zawng in duh tur a min nawr na ana bawk nen ka chhangve ta hram. Wales han tih hian zofate lung a kuai a, Pathian hnenah lawmthu min sawitir thin a ni. A Mak A Makin A Lar : 1991-1995 bawr chho velah chuan Mizo mipa zaithiam lar leh album pawh hralh tla ber a ni chho a, he a larna hi atan harsatna thlentu a ni ang tih hria se zawng a buai em em lo tur. Hmeichhe fing chuan a pasal tan chaw leh chawhmeh tui tak a siamsak țhin a, mipa fing chuan a nupui leh fanaute tan rinawm tak leh taima takin hna a thawk țhin. Hun engnge maw chen atang khan zunthlum leh thisen sang natna lo nei tawh a ni a, damdawia inenkawl reng a ni a. Tichuan, inpawl chakna nei thei tura inchei thiam leh inhip tawn thiam a tul hle a ni. Hriat zauna hi nitin kan mamawh in a pawimawh emem a. Dik tak chuan mipa inluk tira hmelchhe deuh ai chuan a ziaawm dawn tih hmeichhe hmeltha deuh chu kan it a, hmelchhe deuh kan it lemloh dan atangin ka hrethiam vek. A nupui tur nen khan an khua a inhlat r0pui sia, man leh mual inhlan a buaithlak an tia, man aiah mipa lamin hmeichhe chhungte top up an thunsak keuh. Thenkhatin thawmhna fual delh dulh an hak laiin a hun leh hmun leh lam dan style azirin thenkhat chuan pawnfen chhing leh kekawr bul tei tawi pawh inthuam nan an hmang bawk. A tum chu hmeichhia in mipa a hmangaih tak tak chuan >>>>> 1. Hei hi open society kan nih avang pawh a ni mai thei. (Matthaia 24:45) Mahse, Jehova’n a Fapa hmangin min kaihruai tak zet a ni tih engtin nge kan hriat theih? Kan chian theih chhan pathum kan lo en ang. Mipa a nih chuan mipa nih dan, tih dan leh nunphung hrilh a, enkawl a fuih tur a ni. Ziona chhungkua hi khawvela chhungkaw lian ber an ni a, khawvel puma magazine lar Dailymail pawhin 2011 khan an chhungkaw chanchin an lo ziah tawh nghe nghe. 11:3) tih kan hmu a. Hei hi Pathian Jehovan Adama a siam dan chu a ni. Ka la hre reng, vawikhat chu zu dawrah hian ‘Man’ tih hi an lo inleh siak a ni awm e, thekhat chuan ‘mipa’ tihna a ni mai a lawm an lo ti sam mai a, “JF, nang han ti ve teh’ an han ti a, a no a tlak pawp a, dawhkàna dah thuai pahin ‘ Vâl hi’ tiin a let e, an ti a. Mipa zang pic found at facebook. Mipa in hriat an duh ber chu an nupui neih tur hi virgin nge virgin lo tih hi hriat an duh thin engtinge in hriat theih ang? April 17, 2019 cnnadmin Mizo Version 0 Zawhna. From 4b19855092638c788f4f165a12873029352f3172 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Adam Moore Date: Wed, 13 Apr 2011 11:08:16 -0700 Subject: [PATCH] Added 2. Tunah pawh in sawi chhuak lo na a, ngainat zawng leh tha tih zawng chu inneih tawh kha!. Anmahni taksa ngeiah an sual rah chu an hmu a ni. Mipa aw a nih dawn avangin tenor aia sanga music an siam chu counter tenor an ti mai a, tenor part pahnih a awm tihna a ni. Ramhnuai camp - 2 aizawl city Camp a awm chhung pawh thla1 zen zawn ani tawh a,engkimah mipa angin ati ve zel bawk a, training hautak zet mai an nei nitin thin a,silaikah chu a zir ulukin a thiam chak kher mai a,marama pawn a chhuangin an inpawh sawt khawp mai a,mawitei chuan an ngaihtuah let changpawh hian zah namenloin ala zak a,tiang a tih ngawt chhankha a lawm vang ani ber in a hria. Nikum hmasa 2016 tir vel pawh khan WCC chuan an pawlah S Africa rama setanic kohhran te anlawm lut anih kha,tunah member tam ber nih tumin an campaig reng a. Kawngkharah chuan a tlawh chhuak hlawm chhuak ta tawp a. Ka la hriat reng chu sikula kan zirtir tupa min tih dan kha a ni. Mipa in min duh em tih hriat dan😉 (Hmeichhe tan) Mizo helpline show. Thenkhatin thawmhna fual delh dulh an hak laiin a hun leh hmun leh lam dan style azirin thenkhat chuan pawnfen chhing leh kekawr bul tei tawi pawh inthuam nan an hmang bawk. Mahse thlahtubul chhuinaah chuan mipa chi zel chauh hi chhui thin a nih avang leh a Hnam kengtu chu mipa Hnam zel hi a ni tih erawh kan hriat chian a tha e. A hmel a tha a, a zaithiam a, rual pawl dan thiamine, nula try dan hrang hrang pawh a zei hle a ni ang. Chhanna : Kan pi leh pute sakhua hi a mumal ber zawk ang chu. 80 - 100 leh mahni ina kohin Rs. E Parry chuan ziakin a lo dah tan a. A tum chu hmeichhia in mipa a hmangaih tak tak chuan >>>>> 1. Hmeichhe fing chuan a pasal tan chaw leh chawhmeh tui tak a siamsak țhin a, mipa fing chuan a nupui leh fanaute tan rinawm tak leh taima takin hna a thawk țhin. Mingoho khan kan pi leh pute kha ramhuai te, thingbul te leh lungbul te be vel mai mai, sakhaw mumal pawh nei lo niin an sawi a, chu chu kan hnam mi fing deuh leh hruaitu hmasa, mingo ngaihsanna khatho khan an lo awih ve ngawt mai a. Ka tisual tawh lo, ka hah deuh e tih mai loh chu. Mipa tam tak chuan hmeichhia chu an kal dan atangte an chal atangte an awmdan atangte virgin an nih leh nih loh a hriat theih an ti thin a, hei hi thudik a ni em? An rin thu an sawi nge ni a, a dik ve tak tak tih chungchang kan sawi ho dawn a ni. Mi nu te angin; mifing leh miropui nilo mahse, kan unau tan chuan kan lei pathian kan rinchhan ber leh hmangaihna a min enkawlseiliantu a nih vangin, ka chhuang lo thei lo a ni. Hmeichhia ngo chakten damdawi an ei ṭhin tih thawm leng vak awm pawhte hian ngaihtuahna a ti thui zual hle a ni. Ram pui ṭhiat a lo neih hun lai kha chuan hmeichhe hna leh mipa hna kha kan thliar hrang ṭ hin ngei mai a, ṭ awngkamah pawh 'Hmeichhe awm nem' tih kan nei a ni. Engtinnge a tih zel, "Keizawng engang pawhin awm mah ila lungawi zel ka ching tawh si a, tlawm taka awm dan ka thiam a, hausaa awm dan pawh ka thiam bawk a, thil tinrengah leh thil zawng zawngah tlai leh riltama awm dan, hausa leh tlachhama awm dan thuruk chu ka hrechhuak tawh, mi ti chaktu ah chuan, engkim ka ti thei" a ti a ni. 2011 hian PESCE Mandya-ah Karnataka State chhunga Mizo Engineer zirlai ten inhmuhkhawmna neih kan tum a, he mi ni hian chhunah Arsa sawhchiar leh Zanah ruai kil ho kan tum ani. Clungup Mangrove Conservation (CMC) is the coastal area with the most complete ecosystem in Malang District. Uire-na chungchangah pawh a uiretu mipa tan hremna a awm lova, mahse hmeichhe tan thung chuan zahthlak theihtawpin khawchhung hmun lunlai berah a pasalin a nupui ‘thul’ a khaisak. Hmai enkhawl that erawh chu mipa pawhin tih ve a tha (ngai). Mahse, engkim a hun leh hmun azira tih thiam hi mi puitling zia a ni. Tunhmaa uirena kan tih ang tak kha ni tawh lo mahse hei hi ‘uirena chhuak thar’ a tih theih hial tawh awm e. Hei hian a tarlan tak chu Mo neitu/MO kan tih hian he an inneih ni a an NIHNA, inneihna a a changtunu leh changtupa an zu nihna lai tak, mipa hian a Pa mo nupui atana a lo neih dan leh hmeichhia hi mo a rawn nihna lai tak zawk hi a kawk zawk a ni. Hmanrua nei lo tana chet dan tur hi phur thut hunah kan rawn ziak leh ang. Nuchhungi English Medium School is an English Medium School , located in Hnahthial, Lunglei District, Mizoram. Mipa leh hmeichhia hi kan taksa awm dan a dang tih kan hre theuh e. Thawmhnaw, pheikhawk,bag, sana , tlereuh , car , bike,mipa kekawrte fakna thlengin hmeichhe tel lovin engmah a fak theih tawh loh a ni ber e. Chutiang dan hmang chuan a rorelpui ten an phiarru a, an dan siam chawp pawh Pathian tana a rinawm tlatna tiderthawng thei zawng kher dan a ni. Lal Isua neitu / mi piangthar/ ringtuten kraws kawng kan zawhna-ah hian keimahni thu te, kan duh dan te, kan tum dante hi kan dah lian fo \hìn. Sex kan tih hian, hur vang leh awmtha peih lo vang nilovin bengvarna alo nih zawk thin. Aspirin capsule (lâihren) khat chhunga leng tawk lek mipa chi hlang dahkhawm hi dam ta vek se khawvel mihring zat thawthang a awm thei. Hmanhmawh deuhvin kan tlan san ta nghal a’. Pek sa chang - Nupa inkawp rem thei lovin, man peksa leh pek kim loh pawh khawih che lovin, a nih ang angina inthen sela chu chu peksachang a ni, tlawm zawk an awm lo. Tunlai mipa zaithiam kan neih zinga 'class' sâng tak mai, a aw leh thiamna pawh hnam dang hovina an dahsan em em ni bawk, Lungmuana (Ex-Incarnation & Scavanger Project) chuan Zo rimawi khawvela band tha ber te zinga mi Magdalene buaina hian mimal tak pawhin amahah nghawng a nei tih a sawi a. Chu sam sen-i chuan chutiang a mipa chilthli tla lo chauh a lo thilr tu an awm tih a hriat chuan Justin-a chu rawn pan hnaiin lam puiah a rawn sawm ta nge nge a. 50, regular haircut-ah Rs. Hei hi a ni, mipa leh hmeichhia chu. Mahse nuaithang khi chu nuaithang ani chiang ngei! haha. Chu pa/pe lah chu a te teng tung mai bawk si. Hmasawnna leh changkanna vek chuan hmeichhiate rilruah mipate hian mawi an lawm tih chu a rawn tuh ta zel a. Mipa inkawm dun e tilo chuan hmeichhe chungchang hlir kan khel lawi a, intipa e tilo chuan kan bem ngamloh hmeltha tih te kan ui thu kan sawi vul chuk thung erawh chu a retheih thlak mang a. sexual assault chungchangah mipa dang pathumin kevin spacey chungchang an sawi chhuak leh Hmeichhia chu nise a zia deuh, mipain hur herh kawnga puh nih chu a nuam vak lo ang. 2009 tlaiah duhsakna chawhlui hnuhnung ber kan kil lain, "Zan dar 12 atangin darkar 24 chhung All Manipur Bandh a ni" tih thu kan dawng thut a, kan buai zo ta. A pianthar dan chanchin hi Surprised by joy tih buah a ziak. Tunhmaa uirena kan tih ang tak kha ni tawh lo mahse hei hi ‘uirena chhuak thar’ a tih theih hial tawh awm e. com, pinterest. Tin, Pathian min siam dan a nih a vangin thil sual pawh a ni hran lo. A tih loh lamah chuan a nunrawng viau mahse khawvelin a ngaisang a, a hnu a lal (Emperor) lo awm leh te pawhin a ram awp dan chu nasa takin an entawn zui a ni. Chu chu sual a ni hran lo va, dan beh hleih theih pawh a ni bawk hek lo. Brazil forward Neymar chuan World Cup lai khan a tlu der nasa mah mah tih a sawi a, miin an sawisel a, an nuihzat vak pawh chu awm a tihna chen pawh a awm thu a sawi a. Nupi lo in. Kawrtawng hak an ching a, Hemi hnu hian Mipa in an veng a, Hmeichhia in an bih ta a, kawrchei leh puancheite an nei chho ta a ni. Globalization hian nasa takin min nghawnga (a chhia a thain) vawina kan inchei dan leh life-style-te pawh hi kan in copy vek a ni tawh a. MIPA NAUPANG HUR A hmasain he thu hi ziah lan ka tumlo zeta tiang tawng in awm ve tho a inthlahrung tak chungin ka han post ang a. A tum chu hmeichhia in mipa a hmangaih tak tak chuan >>>>> 1. Nikhat chu ka mipa hmuhtawh a zawng a hmeltha ka lo tih ber mai leh ka lo star ruk em em thin hian min lo bem ta tlat mai, ka chhan loh chuan ka ui ve tho si a, ka chhan lah in pawngsual tawh ka ni tih a hria ang tih ka hlau bawk si, thlakhat zet min bem hnu chuan ka thiante zawng zawng in duh tur a min nawr na ana bawk nen ka chhangve ta hram. Ka tan mipa dang an vang a, ani hi ka hmangaih êm vanga hreawm tam tak tuara ani bula awm reng hi ka ni lo. Sex Video leh Malsawmtluangi Fanai (Youth Icon 2007) Mizote rahchin apianga hrelo an awm lovang tihngam- Malsawmtluangi Fanai (Youth Icon 2007) chuan mipat hmeichhiatna sualah tlu lutin, he a video hi nasa taka thehdarh mek a ni a. He mi te nupa hi mihring rilru pawh an pu lo. Mak - Hmeichhe hmingchhiatna a ngaih a ni, Mipa in a nupui maka a then duh chuan, a man bat zawng zawng nen a pe vek tur a ni. Mi nu te angin; mifing leh miropui nilo mahse, kan unau tan chuan kan lei pathian kan rinchhan ber leh hmangaihna a min enkawlseiliantu a nih vangin, ka chhuang lo thei lo a ni. Kan thalai te beidawng an tam tial tial bawk ang. Mahse, mipa hi chetzia erawh ngaihtuah ngai a awmin a lang- tun dinhmun-ah chuan school leh university thlengin hmeichhia te hian mipa. Phek 109 tlar 18na na ‘ chu chatuana awm dan’ tih hi ‘chu chatuana a awm dan’ zaipawl member \anglai te pawh member atan tih tur. Mipa in hriat an duh ber chu an nupui neih tur hi virgin nge virgin lo tih hi hriat an duh thin engtinge in hriat theih ang? April 17, 2019 cnnadmin Mizo Version 0 Zawhna. Keini nupa hi harsatna pakhat kan nei a ni, kei hi kum 23 ka nia, kapasal nen ka in nei ni atang chuan thi ineih ang tiin kapasal chuan min hrilh ani. Uire-na chungchangah pawh a uiretu mipa tan hremna a awm lova, mahse hmeichhe tan thung chuan zahthlak theihtawpin khawchhung hmun lunlai berah a pasalin a nupui ‘thul’ a khaisak. A thiante chuan “Jack”, tiin an ko thung a. Minu, Hmeichhia. Din dan, taksa hawi her atangin mi confi a hriat theih. Zantin han birh ve mah ila tleirawl zakzum tih takah bul han tan dan tur avang thei khawp mai, thiante'n chance min pek ve lahin min enthla vek tih ka hre ve reng si, chubakah ka bulah hian a inla inno riau zel mai lehnghalah, chet lak ahar duh fu, ka kuhva pai min ei zawh pui te te a,"naktuk thawh hma ka ngai a, mut hma ka duh," te hi ati then. Nupi tla an hur can te a um ve. Ni 28 chhun dar 12 a Gwahati atanga Rel-a chhuak tur kan ni, keini chhangchhe tan chuan ni 27 zana Gwahatia kan riah hman loh chuan kan chau lutuk ang. Mipa hmangaihna chu thluak-ah, hmeichhe hmangaihna chu thinlung ah a ni daih. 50, regular haircut-ah Rs. 24) ah khan, movie en turin a sawm theih bakah, iphone pakhat a leisak bawk. 'Duat' tih tawngkam hi mipa tawngka chhuak atan chuan a no deuh nghialin a lang tak na-in, Mizo tlangval/rawlthar tam tak hi duat sual an ni tih i ngaihtuah ngai em? Duat chu mipa thiam loh em ni? Mipain hmeichhia a duat loh hian mipa zei lo tihna em ni? Keia ngaih ve dan mawl takah chuan, induatna hian no-na a thlen a, he no-na hian pangchanna. Ni khat chu ka office bang haw chuan ka pa hmêl a dik lo tawp tih chu ka hre nghal a. Kawnga a kal lai chuan, mipa țhalai rualte chuan an lo nuihzat-in, an lo deuhsawh a, "Nang lukawlh-pa, han chho tawh, nang lukawlhpa han chho tawh" an lo ti a. Chuvangin, he damdawi hi hrisel nan a him chiah em tih chiang zawka i hriat theih nan a hnuaia tarlante hi ngun takin chhiar la, insum ngaite leh zawm ngaite a awm chuan zawm ngei tum ang. Mi tupawhin a man an zawh che chuan i. Jack beidawng chuan Mexico ah kalin khawhar hnem atan mexican mipa inzuar ho a kawp lawr a. News in atarlan dan in Chinese nu pakhat chuan ama hrin fanu ngei thla 19 lek a upa chu China ram pawisa Yuan 500000 ( Mipa a nih lo vangin a pa thinhrim chuan Acid a theh January 31, 2019 adminmizopost 0. Mipa tam tak chuan hmeichhia chu an kal dan atangte an chal atangte an awmdan atangte virgin an nih leh nih loh a hriat theih an ti thin a, hei hi thudik a ni em? An rin thu an sawi nge ni a, a dik ve tak tak tih chungchang kan sawi ho dawn a ni. Ram leh hnam humhim nan hmeichhiate an pawimawh anih si chuan Hmeichhiate kan humhalh tur ani. Chutih lai chuan a hming hi sâp tawngin "Baptist Men's Fellowship" tih a ni a, a lam a har deuh avangin 1983-ah "Baptist Mipa Pawl" tia thlak a ni. Kawrtawng hak an ching a, Hemi hnu hian Mipa in an veng a, Hmeichhia in an bih ta a, kawrchei leh puancheite an nei chho ta a ni. Cool : Tunlai tleirãwl tam takin cool an tih mai, corex, nitrozepam, diazepam adt. Gal 5:4 Nangni Dana thiam chan tumte u, Krista nen in inthen ta: khawngaihna chu in tluksan ta. Kawlram vialte cu san man deuh Kawl pacang pawl nih an hmang tam. "I cannot live without books. Mipa leh hmeichhia hi kan taksa awm dan a dang tih kan hre theuh e. Class a kan tih turin kan nu-te chanchin ziah tur a ni a, ka thiante chuan an nu-te hming, kum leh an tih thinte an ziak sap sap a, kei chuan ka nu hming bak ziah tur ka hre si lo. Mipa Tih Hur Dan. Khawtual nula zinga chepawlawh deuh an hriat an hrem dan chu 'Zawn/Mihur Zawn [9] ' an ti a, tunlaia 'pawngsual rawn' kan tih nen hian a danglam awm lo ve. Dep dep dep Posted on July 2, 2017 by Mizo Archive Thenawmpa Pa Nghiha chu zan lamah a in hnem deuh tih hriat zet hian pawr phingphengin arawn lut a, "Chawimawina kan nei dawn a, rawn kal ve rawh aw, lo insiam la ka rawn sawm ang che," tih leh chhuah a rual nghal. Chuvangin, he damdawi hi hrisel nan a him chiah em tih chiang zawka i hriat theih nan a hnuaia tarlante hi ngun takin chhiar la, insum ngaite leh zawm ngaite a awm chuan zawm ngei tum ang. Din dan, taksa hawi her atangin mi confi a hriat theih. (India, Burma, Bangladesh-a Mizo chanchin B. Kan theihtâwpin Nausên lo piang chu kan thinlung zawng zawngin kan làwm ang a, Amah kan fak zâwk tùr alawm. I han dak chhuak a i hawi kuala mipa pakhat nen inmit a intawn chat tawh chuan a tlangpuiin chu pa chuan i hriat lohin a lo thlir reng tawh che a ni, a hmuh che khan a duh zawng tak inih vang ani thei a anih loh pawhin a ngaihven zawng tak i ni ngei ang, chuvang chuan chu chuan a duh che tih 20% in a chiang. Hmai enkawl that hi a pawimawh. Heta kum tling a tih hi mipa kum 21 leh hmeichhia kum 18 tling chin a ni. 2) A huam chin : He Dan hian Mizo zawng zawng a huam a; Mizo hnah thlak hnam pêngin tihdan bik an neih pawh a hnawl lo. Uire-na chungchangah pawh a uiretu mipa tan hremna a awm lova, mahse hmeichhe tan thung chuan zahthlak theihtawpin khawchhung hmun lunlai berah a pasalin a nupui ‘thul’ a khaisak. Hmaikawr prostituierte in wien vuah chunga lam hi mi zakzum deuh tan chuan a tihchi fu maithei. A bikin Committee 6. When there is love in marriage, there is harmony in home; when there is harmony in the home, there is contentment in the community; when there is contentment in the community there is prosperity in the nation, there is peace in the world- Chinese proverbs. Tin, leido nei reng renga khawsa, ral muang lo taka khawsa \hin an ni. Thu thawh dan; Mizoram Images. Mipa tenawm leh hurherh tak chuan insumna awm lek lovin a hmuh hmuh a mutpui a. Message deliver hun te ka'n dah tak na a, internet neih loh lai ka nei zeuh zeuh a, an rawn thawn hun leh ka hmuh hun h a inang kher lo tih hre ve hrim hrim ila. He mi te nupa hi mihring rilru pawh an pu lo. member bial vawngtute kan in enfiah a \ha 7. SIALSUK KHAW KAN NI KHA CHU AW! by Vanlalkima Sailo By VanLalkima Sailo on Thursday, December 1, 2011 at 3:12pm Sialkhawpui kan vangkhua a ngui ruai e Pheisen rualin chhermei chawiin laitualah sir an sawn e. Mihring ve lemah chuan keini hmeichhiate hi mipa te ai kan vanduaina hi a tam bik a ni. college kal tan tirh mahni “confi” ve viau lai ania. I han dak chhuak a i hawi kuala mipa pakhat nen inmit a intawn chat tawh chuan a tlangpuiin chu pa chuan i hriat lohin a lo thlir reng tawh che a ni, a hmuh che khan a duh zawng tak inih vang ani thei a anih loh pawhin a ngaihven zawng tak i ni ngei ang, chuvang chuan chu chuan a duh che tih 20% in a chiang. Tin, hmeichhe lamah han pakai ta i la, a then a eng, a sen, a kir, a zum, a kum, a kual vel nuaih vek mai. Ni khat chu ka office bang haw chuan ka pa hmêl a dik lo tawp tih chu ka hre nghal a. SUAL-A HRIN MIHRINGTE: Zirmite sawi dan chuan kan pian tirh atangin mihring thluakah hian tharum thawh duhna hi thang anga per mai thei turin a inkam lawk sa reng a. Tunah chuan âr kho khuh hawn angin thawven dan chin tawk an hre tawh lo lam zawk ang ka ti. 14/2012 True story Stacy Khawngaihthlak-i Tleirawl niin, nula kum 18 mi a ni bawk, thingtlanga seilianah chuan 'a ṭha mah mah e' tih mai turin a hmel a zahawm a, nulat tlangvalna chim buai karah rual elna rilru a pu a, an khaw chhunga lehkha a zir theih lai chuan ṭha takin a zir a, thil dangin a pawlh buai ngai lo. A bik takin Mizo chhungkuaah phei hi chu, " Pa thu neihna chhungkua," ti ila kan ti sual awm love. Milem bia chi hrang hrangten an pathian biakna atan halral thilhlan an tih dan theuhin an ti (perform) thin a. Baibul leh Lutheran Kohhran chuan mihring, mipa leh hmeichhia hi Pathian siam an ni tih a zirtir. Nuchhungi English Medium School, Hnahthial Mipa football-ah hian kum 2015, 2016 leh 2017 khan an champion a, 2018 hian point hmangin semi-fina l an thleng lo hlauh a, hneh loh nei si lovin kum danga an position lak thin an pha ta lo a ni. Chang 2 MIZO ‘Mizo’ tih hian Mizo hnahthlak tawh phawt chu a huam vek a ni. Chutih lâia ka lo ngaihthlâk dân leh ngaihruat zui dan chuan Pitcairn thliarkâr chu mi tam tak (tam tak tih lemah Mizoram âia tlêm daih nuaihkhat bawr vel) awmna niin British sawrkar hnuaia rambung khat, ram pangngai ve tak ni turah ka ruat a. Nupi thawn fanau nei theih nawn lo, a nupi dan a neih nawn lo tikah an hmang ttheu. Inneihna dangte hi: BCM hian eng angin nge a ngaih i lo en teh ang. Kum 100 chuang Kristian ni tawh Mizote hian tawngtai dan dik hi kan la thiam lo tihna a ni a. Mipa zang pic found at facebook. Mipa chuan an thluak in an teh a, hmeichhia erawh in an thinlung in an teh tih pawh hi a dik leh diklo ka hre chuang lo. Since 2014, this place started to be known as the area of the conservation (tourism. A hnuah hmeichhe ho pawh chu an rawn lut anga, i lo en reng anga. Sam 37:05- " I awm dan tur chu Lalpa chungah nghat la; Amah chu ring la, aman a ti vek ang" Chu mipa naupang chu rethei in cher chhe ve hle mah se, Amah siamtu Pathian chuan a hre reng a. (Age of 18+) Nutei Tuahzo Chhakchhuak "Tunah hian in chung a rorel tu ka ni lo va, tu nge dik a dik lo tih sawi tur lah ka ni hek lo" min ring ngai lo tur bulah ka chanchin zawng zawng sawi chu ka ba lo va, ka nu pawh ka hrilh ngam lo, he thinlungin a hriat reng chu eng vangin nge ka sawi teh lul ang. Tunlai Aizawl kawtthlerah pawh zak maplo in an kal then then ngam tawh a. Kawlram vialte cu san man deuh Kawl pacang pawl nih an hmang tam. Sanghawngsei te hian, thlaler vaivut aţang a, mit venhimna turin, mitvun pathum an nei. Hmanrua nei lo tana chet dan tur hi phur thut hunah kan rawn ziak leh ang. 'Duat' tih tawngkam hi mipa tawngka chhuak atan chuan a no deuh nghialin a lang tak na-in, Mizo tlangval/rawlthar tam tak hi duat sual an ni tih i ngaihtuah ngai em? Duat chu mipa thiam loh em ni? Mipain hmeichhia a duat loh hian mipa zei lo tihna em ni? Keia ngaih ve dan mawl takah chuan, induatna hian no-na a thlen a, he no-na hian pangchanna. He mi te nupa hi mihring rilru pawh an pu lo. Kum 1667 lai tawhah khan Quaker pawl hotunu, Margaret Fell-i chuan, "Women's Speaking Justified, Approved and Allowed by the Scripture," tih thu a ziahah chuan hmeichhia leh mipa te hian Krista-ah chanvo inang reng an neih avangin zirtir te, thuhril te, kohhran rorelnah te pawh chanvo an nei tur a ni tih a sawi a. Mahse, Pathian chuan bawhchhiahnaah khan mipa (Adama) chungah chauh mawhphurna a nghat a, hmeichhia (Evi) chungah mawhphurhna a nghat ve lo tih kan hre hmasa dawn nia. Hei hian puitlin hnuah mipa tân sex-ah harsatna a siam thei a, hmeichhe tân pawh hnute leh taksa pêng dang bâkah rilru lam thlengin nghawng \ha lo tak a thlen thei a ni tih hriat a \ul asin. A Mahmoud Abbas -- mahk-MOOD' ah-BAHS' Abbottabad -- AHB'-tuh-bad Bilal Abdullah -- BIL'-ahl ab-DUHL'-uh Umar Farouk Abdulmutallab -- OO'-mahr fah-ROOK' ahb-DOOL'-moo. Part - 4 Inhmuh ka rawt a, zanah kan inhmu a, inthlahlel em emin kan inkuah. Hmeichhe tam tak hian "Mizo mipa ho hi hnamdang in hua, hnamdang kan neih hi in ti theilo" etc etc an tih fo hi thil dik a ni lo bawk. Chutih lai chuan a hming hi sâp tawngin “Baptist Men’s Fellowship” tih a ni a, a lam a har deuh avangin 1983-ah “Baptist Mipa Pawl” tia thlak a ni. nyimpulkan, dan mengeneralisasi dalam suasana diklat yang aktif, inovatif, kreatif, efektif, menyenangkan, dan bermakna. Country mipa zinga aw nalh ka tih pawl Vince Gill hi part 1 kharna atan kan hmang theks teh ang. Hmeichhia hian an thianghlimna virginity hi kum 16- 21 in kar bawrvelah an hloh tlangpui. Ka nu mittui chu dan rual lohvin min bye bye pah chuan a far zung zung tih ka va hmu thei a, mipa mah ni ila ka mittui chu a parawl ve kuang kuang thei nia. Also Anyone can download Inluk dan tur's newest and oldest mp3,hd mp4 songs. Tumkhat chu Newsletter-a hnamdang ngaihzawng neih chungchang thuziak avangin mipa leh hmeichhe hostel boruak a alh phut mai a, mipa leh hmeichhe inkar a buai zo ta vek mai. Hun vawng dik lo. Hmeichhe pakhatin a tih tur anga an ngaih chin a pelh hnu thleng pawha, i thil tih i la tih buan buan chuan an ngaih dan ani lo hle ang. Mipa a nih chuan mipa nih dan, tih dan leh nunphung hrilh a, enkawl a fuih tur a ni. He Tiang ramhmuai thinlung aia hlauhawm neite hian fa an nei ve chu a nia, fate tan hian meidil ai in anule pa te hnen a awm hi hre awm an ti zawk ang. Makeup inhnawih chu hmeichhia tihah dah la. Loading Unsubscribe from Khawlbawm? Mihring mize hriat dan - A tlangpui chauh a ni - Duration: 4:08. Zoram Thang Party an tlin ruangah mipa pakhat cu hri in ai awk December 12, 2018 December 12, 2018 by David Mizoram cu kan theih bantuk in kum nga dan ah rampi thimnak an ngei tawn ti cu kan theih cio ko lai. Thawmhnaw, pheikhawk,bag, sana , tlereuh , car , bike,mipa kekawrte fakna thlengin hmeichhe tel lovin engmah a fak theih tawh loh a ni ber e. com, pinterest. Chuvangin, he damdawi hi hrisel nan a him chiah em tih chiang zawka i hriat theih nan a hnuaia tarlante hi ngun takin chhiar la, insum ngaite leh zawm ngaite a awm chuan zawm ngei tum ang. docx), PDF File (. Ephesi 4:22-23ah pawh "In hman lai awm dan kawnga mihring hlui, bumna chakna anga chhe deuh deuh kha hlip thla ula, in rilru thlarauvah chuan atharin lo awm ula," a tih ang khan Kan mihring hlui chu Kristaah chinral a lo ni tawh a, chu nun chu kan kalsan tawh hnua mihring hlui nuna khawvel taka kan nun leh hian mak hnu nei leh chu kan lo ni. Ni rei arial lova, Ni 3 atanga ni 7 chhung leka mawngbawr nalh tak neih leh, hnute puar […]. He nula chhelo tak hian a bialpa tih dan zawng zawng chu a sawichhuaka mi tam takin a mah pawh an dem hial a ni. Tin, Juda-ten nâtna (hri)-a an hlauh ber leh Pathian ânchhia ang hiala an ngaih chu " phâr hri " (leprosy) hi a ni. Thawmhnaw, pheikhawk,bag, sana , tlereuh , car , bike,mipa kekawrte fakna thlengin hmeichhe tel lovin engmah a fak theih tawh loh a ni ber e. Dan Rubin has joined the quasi-prestigious Board of Directors of our Museum of Online Museums and since "Today Is Wednesday" (see above) we're sending him a Field Notes Mixed 3-Pack to go along with his fancy MoOM coffee mug, etc. Hmai enkawl uluk hi hmeichhia tihah chiah kan dah fo thin. Lalhunmawia, who since then has been the principal of this comprehensive school consisting of Primary and Middle sections. A chanchin pakhat mah hriat ka neih loh avang chuan min hau hrep a, sawi tur ka ven hle. Hmeichhia Drug hmanga Inchiu thin 1 Hmeichhia Drug hmanga Inchiu thin zinga Hmalakna "Tunlai hian 'Injecting Drug Users' (IDUs) kan tihte hi 'People Who Inject Drugs' (PWID) tia koh an ni. Wales han tih hian zofate lung a kuai a, Pathian hnenah lawmthu min sawitir thin a ni. Lalthangliana phek 412) Hei hian, Vanhnuailiana chu 1871 hi chuan a thi tawh ngei a ni tih a lantir. SUAL-A HRIN MIHRINGTE: Zirmite sawi dan chuan kan pian tirh atangin mihring thluakah hian tharum thawh duhna hi thang anga per mai thei turin a inkam lawk sa reng a. Chang 2 MIZO ‘Mizo’ tih hian Mizo hnahthlak tawh phawt chu a huam vek a ni. Hun vawng dik lo. Tawngkam tha lo- " I nu si" emaw " i tuai si" emaw tih miah loh tur. China nu Xiamen an tih chuan phir a hring a, naute te nu awm dan leh a titi duh dan atangin nursw ten ringhlel in DNA an han en chu pa dang dang laka a fa a lo ni tak tak. Piantharna thu kan sawi hian kan mihring pumpui hi apiangthar emaw ti a ngaitute pawh kan awm fo thin. Mahse, a mawi dangdai tlat. Ennis an Alma a then tih a hriat hnu chuan Jack chuan wyoming lam a pan daih thung a, ‘chendun’ a beisei ani. A bik takin, mipa hian thil thar leh tih dan thar hi a lawm em em thin a, chu chu hmeichhia zawkin a hriat tlat a tha a, thawmhnaw thar emaw, inchei dan thar emawa mipa chu engtin tin emawa a hip thiam a pawimawh. He Tiang ramhmuai thinlung aia hlauhawm neite hian fa an nei ve chu a nia, fate tan hian meidil ai in anule pa te hnen a awm hi hre awm an ti zawk ang. Tunlai Aizawl kawtthlerah pawh zak maplo in an kal then then ngam tawh a. Fîmkhur takin an thil tih lai chu leiah a la thlâ a, bang bulah chuan a dah ta a. Kum 1895 khan Pu Buanga leh Sap Upate’n an siam. em2 a,in tih hlum daihte ka duh rum2 thn,mahce ka ngam bwk silo,ka nun chu engang pawn siam tum ila ka theilo,mipa tawh phawt chu ka mamawh ngawih ani ber,chu mi jan chuan ka rilru na ltk chuan veng pakhat a ju juar in ah lut in ju ka in ve ta a,ka la chat thla jui,ka hriat dan chuan chu mi hmun a ju in thenkhat chuan minlo. 'a ti thei ta. Tichuan, inpawl chakna nei thei tura inchei thiam leh inhip tawn thiam a tul hle a ni. Mahse Khawlhring te hi Hmar Hnam erawh an ni em love, Mivam Hnam (Hnam Thianghlim. A sawi leh dan chuan Pu Zosaphluia chuan chanchin Tha chu hmawng kung angin a tehkhin a. mahse kum 10 liam tawh ami bak kha chu ka la tawng leh lo miau va, kha tih lai hun a mi leh tunlai a an tih dan enge danglam na awm lo em ni?. Schneeberger South African damdawi thiam, Canada a cheng thin, a damlo enkawl lai leh a nupui fanu pawngsualtu ni bawk Dr. 1955 a rawn inherchhuah meuh chuan Del Martin leh Phyllis Lyon te chu kum thum lai inrem takin an lo cheng dun tawh a. KTP hi pawl pakhat ve mai, thalai kum 40 hnuailamte tel theihna tur a din a ni satliah lova, Pathianin a rawng kan bawl ve theihna tura min dinsak a ni tih hria ila, kan thupui ah pawh “Rawngbawl tura chhandam” kan nih ang ngei hian Pathian rawngbawl hna kan dah pawimawh ber zel a pawimawh a ni. Thawmhnaw, pheikhawk,bag, sana , tlereuh , car , bike,mipa kekawrte fakna thlengin hmeichhe tel lovin engmah a fak theih tawh loh a ni ber e. Mizo hmeichhiate hian inchei dan mawi tawk hriat a tul. Zirna sikul hrang hrang – Tuipui lam indo zirnate, engineer leh damdawi lamte a siam a. "dan" in min inti tluktlan tir thei. com ah kum 2006 a saptawng a post ka haichhuak a, ka duh lutuk a duh dan dan in ka her kual a, ka rawn chhuanglum leh mai mai a ni e. Hmeichhe fing chuan a pasal hna thawk hawng thlahleh tih hriat takin a lo hmuak țhin a, mipa fing chuan hma taka in thlen a ngahkhlel em em țhin. an inhmelhriat takah chuan Club angreng dina intihhlimna.